Krigsseileren

Presse- og mediekommunikasjon

Krigsseileren

For den norske storfilmen «Krigsseileren», hadde Gullfolk ansvaret for presse og mediekontakt. I tett samarbeid med distributør og nøkkelpersoner i produksjonen, utarbeidet vi kommunikasjonsplaner, lanseringsstrategi og gjennomførte pressemøter og lanseringer. Målet var å gjøre «Krigsseileren» kjent for det norske og internasjonale publikumet opp mot premieren.

Gjennom en lang rekke artikler, intervjuer og anmeldelser i landets største- og mest toneangivende medier, var engasjementet rundt «Krigsseileren» svært stort i mange uker før den offisielle premieredatoen 23.september 2022.

Ifølge mediearkivet Retriever/Atekst var «Krigsseileren» nevnt i 1271 artikler i ulike norske medier i 2022.

Pressedekningen i forkant av premieren inkluderte en rekke saker på TV, radio og i nasjonale magasiner og aviser. Blant annet NRK Dagsrevyen, NRK.no, TV 2 Nyhetene, TV2.no, VG, VGTV, VG Helg, Dagbladet, Dagbladet Magasinet, Aftenposten, A-Magasinet, BA, BT, Avisa Oslo, Trønder-Avisa, Nordlys, Stavanger Aftenblad, NRK P1, NRK P2, Se og Hør, KK, og mange andre medier. «Krigsseileren» var Norges kandidat til Oscarnominasjonene i 2022. I februar 2023 ble det kjent at Netflix produserer en miniserie i tre deler. «Krigsseileren» ble den fjerde mest sette kinofilmen i Norge i 2022, med 401.735 publikummere.

Video

Official trailer

KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.